Zakres usług:

✓ Tworzenie planów żywieniowych w zakresie dietetyki ogólnej i klinicznej;

⇒Dietetyka ogólna;

• prewencja oraz leczenie nadwagi i otyłości,
• edukacja żywieniowa,
• zmiana nawyków żywieniowych,
• żywienie dzieci i młodzieży.

⇒Dietetyka i żywienie kliniczne;

• żywienie w chorobach układu sercowo-naczyniowego,
• żywienie dyslipidemiach,
• żywienie w problemach z metabolizowaniem glukozy,
• żywienie w chorobach układu pokarmowego,
• żywienie w chorobach autoimmunologicznych.

✓ Indywidualne podejście do każdego pacjenta

✓ Zmiana nawyków żywieniowych

✓ Analiza składu ciała metodą bioimpedancji elektrycznej wraz z omówieniem wyników

✓ Ocena dotychczasowego odżywiania

✓ Indywidualne plany żywieniowe układane w oparciu o obszerny wywiad żywieniowo- medyczny, wyniki badań laboratoryjnych i preferencje żywieniowe pacjenta

✓ Motywacja i wsparcie pacjenta w procesie dietoterapii poprzez utrzymywanie stałego kontaktu

Zacznij już dzisiaj i zapisz się na konsultację w rejestracji Mościckiego Centrum Medycznego.
ZAPRASZAMY!

Cennik

KONSULTACJA DIETETYCZNA – PIERWSZA_1 GODZINA 100,00 zł
KONSULTACJA DIETETYCZNA – KONTROLNA 70,00 zł
KONSULTACJA DIETETYCZNA – KONTROLNA Z NOWYM JADŁOSPISEM 150,00 zł
PLAN ŻYWIENIOWY Z 7 DNIOWYM JADŁOSPISEM  – DIETETYKA OGÓLNA 150,00 zł
PLAN ŻYWIENIOWY Z 7 DNIOWYM JADŁOSPISEM  – DIETETYKA KLINICZNA 200,00 zł
PAKIET DIETETYCZNY-3 M-CZNY-(1 KONSULTACJA, 7-DNIOWY JADŁOSPIS, WSPRACIE MAILOWE, INDYWIDUALNE ZALECENIA I SUPELEMENTACJE, MONITOROWANIE EFEKTÓW WSPÓŁPRACY) 200,00 zł**
PAKIET DIETETYCZNY-6 M-CZNY-(1 KONSULTACJA, 7-DNIOWY JADŁOSPIS, WSPRACIE MAILOWE, INDYWIDUALNE ZALECENIA I SUPELEMENTACJE, MONITOROWANIE EFEKTÓW WSPÓŁPRACY) 180,00 zł**

**opłaty miesięczne

Zarejestruj się osobiście w Rejestracji Prywatnej Opieki Medycznej lub telefonicznie tel. 14 68 80 585

Dietetyk lic. Aleksandra Padło

  • Absolwentka studiów I stopnia na kierunku Dietetyka, Kolegium Nauk Medycznych na Uniwersytecie Rzeszowskim.
  • Studentka studiów II stopnia na kierunku Dietetyka, Kolegium Nauk Medycznych na Uniwersytecie Rzeszowskim.
  • Studentka studiów podyplomowych „Menadżer Jakości i Bezpieczeństwa Żywności” na Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Krakowie.
  • Doświadczenie zdobywa współpracując z pacjentami klinicznymi podczas licznych zajęć praktycznych w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim Nr 1 im. Fryderyka Chopina w Rzeszowie, Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim Nr 2 im. Św. Jadwigi Królowej w Rzeszowie oraz współpracując online z osobami odchudzającymi się, z chorobami dietozależnymi.
  • Wiedzę pogłębia uczestnicząc w licznych szkoleniach, kursach i konferencjach naukowych.
  • Przeprowadza szkolenia z zakresu zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży w wieku szkolnym.
  • Uczestniczy w licznych akcjach, w których edukuje pacjentów z zakresu zdrowego odżywiania.

Kontakt z dietetykiem

881 600 637
  • Regulamin udzielania porad dietetycznych komercyjnych w Mościckim Centrum Medycznym sp. z o.o. z siedzibą w Tarnowie

    1. Niniejszy Regulamin określa zasady korzystania z usług dietetycznych świadczonych Przez dietetyka klinicznego Aleksandrę Padło na rzecz Pacjentów.
    2. Każdy Pacjent korzystający z usług dietetycznych oświadcza, że zapoznał się i akceptuje postanawiania niniejszego regulaminu. Jeżeli pacjent nie zgadza się z którymś podpunktów dotyczących współpracy, wymagane jest poinformowanie o tym Dietetyka przed rozpoczęciem współpracy.

    Terminologia:

    1. a) Dietetyk – osoba świadcząca usługi – dietetyk Aleksandra Padło
    2. b) Pacjent – każda osoba, która ukończyła 16 rok życia i korzysta z usług dietetycznych Dietetyka lub osoba poniżej 16 roku życia po przedstawieniu pisemnej zgody Rodzica lub Opiekuna na korzystanie z usług, akceptuje niniejszy Regulamin i zamawia usługę oferowaną przez Dietetyka.
    3. c) MCM – Mościckie Centrum Medyczne sp. z o.o. z siedzibą w Tarnowie.
    4. d) Analiza składu ciała –pomiar dokonywany za pomocą urządzenia zwanego Analizatorem, służącym do określenia parametrów ciała pacjenta, takich jak: masa ciała, BMI, zawartość i masa tkanki tłuszczowej, zawartość i masa tkanki mięśniowej, zawartość wody całkowitej
    5. e) Materiały – diety, plany żywieniowe, porady dietetyczne, pisemne materiały edukacji żywieniowej, zwane w dalszej części także Dietą.

    Regulamin dotyczy konsultacji bezpośrednio w gabinecie, w wyjątkowych sytuacjach- konsultacji online.

    Prawa i obowiązki Pacjenta

    1. Pacjent osobiście udziela Dietetykowi wszelkich niezbędnych informacji celem sporządzenia wywiadu żywieniowo-medycznego, który jest niezbędny do ułożenia przez Dietetyka prawidłowej diety.
    2. Pacjent w trakcie korzystania z usług Dietetyka zobowiązany jest podawać Dietetykowi wyłącznie prawdziwe dane oraz każdorazowo informować Dietetyka o ich zmianach (o stanie zdrowia oraz jego zmianach, o preferencjach żywieniowych).
    3. Pacjent nie będzie samodzielnie dokonywać żadnych zmian w ułożonych przez Dietetyka dietach.
    4. Gdy podczas wywiadu żywieniowo-medycznego Pacjent nie udzielił pełnej lub prawdziwej odpowiedzi na pytanie o gustach kulinarnych lub stanie zdrowia, może uzupełnić brakujące informacje PRZED rozpoczęciem układania diety przez Dietetyka. Jeśli zorientuje się o tym później, wówczas Dietetyk nie ponosi odpowiedzialności za skutki stosowania diety ani za gust kulinarny.
    5. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości Pacjent przed rozpoczęciem diety powinien skonsultować możliwość jej stosowania z lekarzem.
    6. Pacjent wyraża zgodę na terapię dietetyczną i zobowiązuje się stosować ułożoną przez Dietetyka dietę oraz zdaje sobie sprawę z tego, że pożądane efekty, zależą głównie od tego, czy stosuje się do zaleceń dietetycznych.
    7. Pacjent ma obowiązek poinformować o wszelkich problemach zdrowotnych pojawiających się w trakcie stosowania się do zaleceń.
    8. W razie uzasadnionej potrzeby Pacjent kontaktuje się z Dietetykiem na wizycie stacjonarnej, za pomocą poczty e-mail lub telefonu.

    Prawa i obowiązki Dietetyka

    1. Dietetyk przeprowadza dokładny wywiad żywieniowy, który umożliwi ułożenie indywidualnej i dobrze dopasowanej diety do potrzeb Pacjenta.
    2. Jadłospis jest przekazywany na wizycie w gabinecie do 7 dni roboczych od dnia przeprowadzenia wywiadu żywieniowego na pierwszej wizycie lub przesyłany pocztą elektroniczną, w zależności od potrzeb pacjenta.
    3. Płatność za pierwszą wizytę odbywa się najpóźniej w dniu porady, przed jej rozpoczęciem. Płatność za jadłospis wraz z zaleceniami odbywa się podczas odbioru jadłospisu, jeśli odbierany jest stacjonarnie lub z góry na pierwszej wizycie, jeśli materiały wysyłane są pacjentowi na e-maila. W przypadku porad udzielanych w ramach świadczeń finansowanych przez prywatnych ubezpieczycieli, koszty są ponoszone przez ubezpieczyciela.
    4. W razie uzasadnionej potrzeby dietetyk kontaktuje się z Pacjentem za pomocą e-mail, telefonu.
    5. W przypadku, gdy któryś przepis z diety nie będzie smakował lub będzie trudność z jego przygotowaniem, należy zgłosić ten fakt Dietetykowi w jednej wiadomości, (dlatego bardzo ważne jest dokładne określenie swoich preferencji żywieniowych).
    6. Dietetyk nie przyjmuje reklamacji, co do produktów i posiłków, które nie spełniają preferencji smakowych pacjenta, jeśli informacje dotyczące preferencji smakowych nie były przekazane na pierwszej wizycie, w odpowiedzi na pytanie o preferencje.
    7. Kontakt z Dietetykiem możliwy jest od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 – 18:00.
    8. Dietetyk nie odpowiada na wiadomości w niedzielę i święta (oprócz sytuacji wyjątkowych).
    9. Dietetyk ma prawo zerwać współprace z pacjentem, jeśli pacjent nie chce stosować się do zaleceń oraz w przypadku braku kontaktu ze strony pacjenta (brak raportów, odpisywania na wiadomości), przez okres dłuższy niż 3 tygodnie.
    10. Po otrzymaniu diety, należy najpierw dokładanie zapoznać się z zaleceniami, aby uniknąć zadawania niepotrzebnych pytań. W razie, gdyby coś było niejasne, a nie zostało uwzględnione w zaleceniach, proszę na bieżąco pisać i pytać.
    11. Dietetyk dokłada należytej staranności w celu zapewnienia działania zgodnie z obwiązującymi w tym zakresie standardami uwzględniając poszanowaniem praw Pacjenta, zasady etyki i poufności.

    Zapis na wizytę

    1. Telefonicznie lub osobiście/przez osoby trzecie w rejestracji prywatnych wizyt/prywatnych ubezpieczycieli pod nr tel. 14 6880585.
    2. E-mailowo pod adresem erejestracja@mcm.net.pl

    Kontakt z Dietetykiem

    1. Telefoniczny pod numerem telefonu: 881 600 637.
    2. E-mailowy – po przesłaniu wiadomości na adres: apadlo.dietetyk@gmail.com
    3. Osobisty w godzinach pracy Dietetyka w MCM.
  • Informacje dla pacjentów przed pierwszą wizytą w gabinecie dietetycznym

    Przeciętny czas trwania pierwszej wizyty to 60 minut. Wspólnie przeprowadzimy analizę dotychczasowego sposobu żywienia, trybu życia. Następnie dietetyk zbada skład ciała na specjalnym analizatorze.

    Jak przygotować się do wizyty?

    • Około 3 godziny przed badaniem nie jeść.
    • Około 6 godzin przed wizytą nie wykonywać wyczerpującej aktywności fizycznej.
    • W dniu wizyty nie pić alkoholu i napojów energetycznych.
    • Założyć strój taki, aby można było stanąć boso na analizator (rajstopy nie są zalecane).

    Kto nie może zostać poddany analizie składu ciała:

    • Osoby posiadające elektryczne implanty medyczne, metalowe części w ciele,
    • Chorzy na epilepsję,
    • Kobiety w ciąży,
    • Dzieci poniżej 5 roku życia,
    • Niektóre osoby niepełnosprawne.

    Co zabrać ze sobą?

    • Dzienniczek z 3 dowolnych dni z wypisanymi posiłkami, ich godzinami
      i porcjami posiłków (np. duży pomidor, 2 kromki chleba, łyżeczka masła).
    • Jeśli w przeciągu ostatniego półrocza były wykonywane podstawowe badania krwi, to zachęcam, aby je ze sobą zabrać (morfologia, profil lipidowy, triglicerydy, glukoza na czczo, TSH, ft3, ft4).

Dietetyk:

  • Aleksandra Padło

    gabinet:202, II piętro
    4, parter
    przyjmuje:wtorek14:45 - 15:45
    czwartek15:00 - 16:00